Bulevar Kralja Aleksandra 507/a
11000 Beograd
+381 11 4899 080

Teletina sa zelenim maslinkama

Sastojci:
  • maslinovo ulje
  • 1,5 kg kvalitetne teletine, isečene na komade veličine kutije šibica
  • 1 kg paradajza
  • 2 veće glavice crnog luka, iseckane
  • 1/2 flaše crnog vina
  • 500g zelenih maslinki (nikako iz konzerve)
  • so i biber
Priprema:
Oljuštite paradajz, odstranite semenke i isecite ga na veće komade (ostaće vam oko 1/2 kg).
Zagrejte puno maslinovog ulja u većoj posudi. Poređajte meso po dnu u jednom sloju i pržite ga dok ne dobije lepu braon boju. Dodajte luk i propržite i njega. Začinite solju i biberom.
Sada dodajte paradajz. Vodite računa da sve bude prekriveno uljem. Lonac bi trebalo da malo cvrči, ali ne i da isparava. Sada dodajte vino, zagrejte do ključanja i kuvajte oko 10 minuta.
Umešajte maslinke, lepo promešajte i poklopite. Kuvajte na tiho dok meso ne omekša, a paradajz se ne pretvori u gusti sos.
S vremena na vreme proverite da li je meso suvo, ako jeste, dodajte još malo vina.

Katalog proizvoda

Biomes ima veoma raznovrstan proizvodni program čime je u stanju da zadovolji i najprobirljivije potrošače.


Po grupama proizvoda nudimo:

FERMENTISANE SUVE KOBASICE
SUVOMESNATI PROIZVODI
GRUBO USITNJENE BARENE KOBASICE
POLUTRAJNE KONZERVE OD KRUPNIJEG I SITNIJE USITNJENOG MESA
GRUBO USITNJENA BARENA KOBASICA NA ZANATSKI NACIN
GRUBO USITNJENE BARENE KOBASICE OD MESA PERNATE ZIVINE
FINO USITNJENE BARENE KOBASICE
FINO USITNJENE BARENE KOBASICE OD MESA PERNATE ZIVINE
KUVANE KOBASICE
KUVANE KOBASICE OD MESA PERNATE ZIVINE
DIMLJENI PROIZVODI
MASTI
SLANINE
KONZERVE OD MESA U KOMADU

Specijalna ponuda

    Poručite u našim radnjama:
  • rolovanu svinjsku plećku
  • rolovan svinjski vrat
  • rolovano ćureće belo meso
ili nešto drugo po Vašoj želji, po povoljnoj ceni.
 


BIOMES
Preduzeće za proizvodnju i promet mesa i prerađevina d.o.o
BEOGRAD
Bulevar Kralja Aleksandra 507a
PIB 100382644
mat.broj 17059262
t.r. 190-1610-7

Garancija kvaliteta

Garancija ispravnosti hrane