Bulevar Kralja Aleksandra 507/a
11000 Beograd
+381 11 4899 080

Teletina sa zelenim maslinkama

Sastojci:
  • maslinovo ulje
  • 1,5 kg kvalitetne teletine, isečene na komade veličine kutije šibica
  • 1 kg paradajza
  • 2 veće glavice crnog luka, iseckane
  • 1/2 flaše crnog vina
  • 500g zelenih maslinki (nikako iz konzerve)
  • so i biber
Priprema:
Oljuštite paradajz, odstranite semenke i isecite ga na veće komade (ostaće vam oko 1/2 kg).
Zagrejte puno maslinovog ulja u većoj posudi. Poređajte meso po dnu u jednom sloju i pržite ga dok ne dobije lepu braon boju. Dodajte luk i propržite i njega. Začinite solju i biberom.
Sada dodajte paradajz. Vodite računa da sve bude prekriveno uljem. Lonac bi trebalo da malo cvrči, ali ne i da isparava. Sada dodajte vino, zagrejte do ključanja i kuvajte oko 10 minuta.
Umešajte maslinke, lepo promešajte i poklopite. Kuvajte na tiho dok meso ne omekša, a paradajz se ne pretvori u gusti sos.
S vremena na vreme proverite da li je meso suvo, ako jeste, dodajte još malo vina.

Biomes proizvodi - znak visokog kvaliteta

Proizvode od mesa iz našeg asortimana, možemo podeliti u nekoliko osnovnih grupa:

Fermentisane kobasice i suvomesnati proizvodi:


preporučujemo ih za specijalne prilike, proslave, događaje za pamćenje. Neka Vam svaki dan bude nezaboravan uz: buđolu, suvu pečenicu, goveđi pršut, pančetu, suvu kobasicu, čajnu i kulen.

 

Grubo usitnjene barene kobasice:


Za tradicionaliste, one koji znaju šta su neprolazne vrednosti, ukus zanatskog i industrijskog u jednom ( kranjska kobasica, grill kobasica, tirolska kobasica, šunkarica biomes, itd.)

Fino usitnjene barene kobasice:


Jednostavnost prepoznatljivog ukusa; brzina i lakoća pripreme. Za svu našu decu, mlade poslovne ljude i za sve one mlade duhom (viršla klasik, pariska kobasica, posebna kobasica, viršla sa sirom, itd.)

Fino usitnjene barene kobasice od mesa pernate živine:


Za potrošače sa istančanim ukusom, za dijetalce, starije i sve one koji brinu o svom zdravlju (ćureći parizer, ćur. viršla, pileći parizer, pil. viršla, ćureća i pileća prsa).

Kuvane kobasice:

Za gurmane koji cene ukus jakog i pikantnog proizvoda (švargla, presovane glave, sve vrste pašteta).

Dimljeni proizvodi i slanine:


Nešto što svi volimo; svaka domaćica zna da nema dobrog obroka bez njih (dimljena pečenica, dimljene butkice, kolenice, dim.špic rebra, dim.ramstek, dim.ćureći batak, extra slanina, hamburška, domaća slanina i sl.).

Konzerve od mesa u komadu:


Veliki izbor za veliku porodicu...Za svakog ponešto...Za avanturiste presovane butkice, za dečicu pileća prsa, za gurmane delikates vrat, za svakoga praška šunka.

Mast:


Neophodan sastojak pri spremanju jela, a za neke i prava poslastica zajedno sa alevom paprikom. Pekari, komšije dobro došli u našu kuću mesa (mast, čvarci, mleveni čvarci).

Ovo je samo uvod u veliki svet biomes proizvoda. Dođite, probajte, popričajte sa nama i dajte nam Vaše mišljenje, a mi ćemo se truditi da budemo još bolji.

Hrana je izvor energije i života, ali i jedan od najvećih ljudskih užitaka. Dozvolite nam da budemo deo Vašeg zadovoljstva!



Pogledajte katalog naših proizvoda

Specijalna ponuda

    Poručite u našim radnjama:
  • rolovanu svinjsku plećku
  • rolovan svinjski vrat
  • rolovano ćureće belo meso
ili nešto drugo po Vašoj želji, po povoljnoj ceni.
 


BIOMES
Preduzeće za proizvodnju i promet mesa i prerađevina d.o.o
BEOGRAD
Bulevar Kralja Aleksandra 507a
PIB 100382644
mat.broj 17059262
t.r. 190-1610-7

Garancija kvaliteta

Garancija ispravnosti hrane