Bulevar Kralja Aleksandra 507/a
11000 Beograd
+381 11 4899 080

Teletina sa zelenim maslinkama

Sastojci:
  • maslinovo ulje
  • 1,5 kg kvalitetne teletine, isečene na komade veličine kutije šibica
  • 1 kg paradajza
  • 2 veće glavice crnog luka, iseckane
  • 1/2 flaše crnog vina
  • 500g zelenih maslinki (nikako iz konzerve)
  • so i biber
Priprema:
Oljuštite paradajz, odstranite semenke i isecite ga na veće komade (ostaće vam oko 1/2 kg).
Zagrejte puno maslinovog ulja u većoj posudi. Poređajte meso po dnu u jednom sloju i pržite ga dok ne dobije lepu braon boju. Dodajte luk i propržite i njega. Začinite solju i biberom.
Sada dodajte paradajz. Vodite računa da sve bude prekriveno uljem. Lonac bi trebalo da malo cvrči, ali ne i da isparava. Sada dodajte vino, zagrejte do ključanja i kuvajte oko 10 minuta.
Umešajte maslinke, lepo promešajte i poklopite. Kuvajte na tiho dok meso ne omekša, a paradajz se ne pretvori u gusti sos.
S vremena na vreme proverite da li je meso suvo, ako jeste, dodajte još malo vina.

Sveže meso

Naša sirovina potiče sa uzornih farmi, koje vode računa o zdravstvenoj ispravnosti i kvalitetu svoje stoke, a u skladu sa zahtevima ISO i HACCP standardizacije.

Obrada svinjskog mesa

obuhvata rasecanje u sve osnovne delove (šol, ruža, kare, laks kare, vrat b/k, mleveno meso, itd.)

Kvalitet junadi

definišemo pre svega, rasnim (simental, dom. šareno) i težinskim kategorijama. Junad konfekcioniramo, takođe, u nekoliko kategorija (but b/k, plećka b/k, vrat b/k, ramstek, biftek, jun. mleveno meso i sl.).

Telad i jagnjad

kvalifikujemo randmanom mesa, asortimanom i geografskim poreklom (Sjenica, Pešter, Homolje, Zlatibor).
Od telećeg mesa našim kupcima nudimo: tel.šol, ružu, file, kotlet, rebra b/k, itd.
Jagnjetina se konfekcionira takođe, u više delova: jagnjeći čop-kotlet, jagnjeći pikljevi, jagnjeći but s/k, jagnjeća rebra, plećka).
Novinu u Biomes-ovom asortimanu čini

ponuda svežeg ćurećeg mesa:

ćureći file, ćur.batak i karabatak).

Specijalna ponuda

    Poručite u našim radnjama:
  • rolovanu svinjsku plećku
  • rolovan svinjski vrat
  • rolovano ćureće belo meso
ili nešto drugo po Vašoj želji, po povoljnoj ceni.
 


BIOMES
Preduzeće za proizvodnju i promet mesa i prerađevina d.o.o
BEOGRAD
Bulevar Kralja Aleksandra 507a
PIB 100382644
mat.broj 17059262
t.r. 190-1610-7

Garancija kvaliteta

Garancija ispravnosti hrane