Bulevar Kralja Aleksandra 507/a
11000 Beograd
+381 11 4899 080

Đuveč sa prazilukom i svinjetinom

Sastojci:
  • 1 kg praziluka
  • 800 g svinjetine
  • 3 kaÅ¡ike vode
  • za�?in C
  • so
  • biber
  • aleva paprika
Priprema:
Očistite i isecite praziluk na komade duge 1 cm. Izmešajte ga sa malo soli, bibera, za�čin C i aleve paprike. Svinjetinu isecite i protrljajte istim začinima. U vatrostalnu posudu prvo stavite praziluk i ravnomerno ga rasporedite. Preko stavite meso. Prelijte samo sa tri kašike vode. Pokrijte folijom i stavite u zagrejanu pećnicu. Kad je đuveč pečen, služite ga uz kiselu turšiju ili kriške limuna.

Recepti - probajte neke od specijaliteta koje vam preporučujemo

Pečena šunka

Sastojci:
  • manja sveža Å¡unka, do 2 kg ili komad Å¡unke
  • 1 l belog vina
  • 2.5 dl mleka
  • so i biber
  • nekoliko listića žalfije
  • prstohvat ruzmarina
  • 6oo gr. maslaca
Priprema:
Šunku zalijte vinom i marinirajte 2 dana na hladnom. Osušite je pa je propržite na maslacu da sa svih strana dobije boju. Posolite i zabiberite, pospite listićima ruzmarina i žalfije i prelijte mlekom. Pecite u pećnici na laganoj vatri oko jedan sat za svaki kilogram mesa. Pečeno izvadite iz pećnice, umak od pečenja kuvajte još desetak minuta, procedite i prelijte preko narezanog mesa.

Kompletna lista recepata u našoj bazi


Specijalna ponuda

    Poručite u našim radnjama:
  • rolovanu svinjsku plećku
  • rolovan svinjski vrat
  • rolovano ćureće belo meso
ili nešto drugo po Vašoj želji, po povoljnoj ceni.
 


BIOMES
Preduzeće za proizvodnju i promet mesa i prerađevina d.o.o
BEOGRAD
Bulevar Kralja Aleksandra 507a
PIB 100382644
mat.broj 17059262
t.r. 190-1610-7

Garancija kvaliteta

Garancija ispravnosti hrane