Bulevar Kralja Aleksandra 507/a
11000 Beograd
+381 11 4899 080

Jagnjeća kapama

Sastojci:
  • 1 kg jagnjećeg mesa
  • 1 kg spanaća
  • 2 glavice crnog luka, seckanog
  • 2 veze mladog crnog luka, seckanog
  • 2 kašike brašna
  • so i biber
  • malo mleka
Priprema:
Oprati i iseći na kocke jagnjetinu. Obariti spanać. U šerpi, na zagrejanom ulju, izdinstati crni luk i mladi crni luk, dodati meso i propržiti da meso bude mekano. Zatim dodati dve kašike brašna, pa i njega malo propržiti. Dodati obaren spanać, malo mlevenog bibera, soli po ukusu i naliti mlekom, vodeći racuna da ne bude ni gusto ni retko. Ostaviti da krčka još 5-6 minuta. Služiti sa kiselim mlekom.

Recepti - probajte neke od specijaliteta koje vam preporučujemo

Pečena šunka

Sastojci:
  • manja sveža šunka, do 2 kg ili komad šunke
  • 1 l belog vina
  • 2.5 dl mleka
  • so i biber
  • nekoliko listića žalfije
  • prstohvat ruzmarina
  • 6oo gr. maslaca
Priprema:
Šunku zalijte vinom i marinirajte 2 dana na hladnom. Osušite je pa je propržite na maslacu da sa svih strana dobije boju. Posolite i zabiberite, pospite listićima ruzmarina i žalfije i prelijte mlekom. Pecite u pećnici na laganoj vatri oko jedan sat za svaki kilogram mesa. Pečeno izvadite iz pećnice, umak od pečenja kuvajte još desetak minuta, procedite i prelijte preko narezanog mesa.

Kompletna lista recepata u našoj bazi


Specijalna ponuda

    Poručite u našim radnjama:
  • rolovanu svinjsku plećku
  • rolovan svinjski vrat
  • rolovano ćureće belo meso
ili nešto drugo po Vašoj želji, po povoljnoj ceni.
 


BIOMES
Preduzeće za proizvodnju i promet mesa i prerađevina d.o.o
BEOGRAD
Bulevar Kralja Aleksandra 507a
PIB 100382644
mat.broj 17059262
t.r. 190-1610-7

Garancija kvaliteta

Garancija ispravnosti hrane