Bulevar Kralja Aleksandra 507/a
11000 Beograd
+381 11 4899 080

Šnicle od mlevenog mesa s pavlakom i jajima

Sastojci:
  • 400 g mlevenog mesa
  • 2 jaja
  • 4 čena belog luka sitno iseckanog
  • 6 struka peršuna sitno iseckanog
  • 3 velike kašike kisele pavlake
  • 4 velike kašike prezli
  • so i biber po ukusu
  • kukuruzno ulje za prženje
Priprema:
U �?iniju staviti mljeveno meso, dodati jaja i lagano promiješati. Dodati pavlaku i sve ostale sastojke i dobro izmiješati kašikom dok se masa ne poveže. Probati da li je slano. Ako je potrebno dodati još soli po ukusu.
U veću tavu sipati ulja visine pola prsta. Zagrijati na laganoj vatri. Kašikom vaditi masu i spuštati u zagrijano ulje. Pržiti šnicle na laganoj vatri dok ne porumene, sve vreme ih okretati.
Pečene šnicle izvaditi na papir i ostaviti tako par minuta da papir upije masnoću. Možete služiti uz krompir pire, rižu, ali najbolje idu uz grašak.

Recepti - probajte neke od specijaliteta koje vam preporučujemo

Pečena šunka

Sastojci:
  • manja sveža šunka, do 2 kg ili komad šunke
  • 1 l belog vina
  • 2.5 dl mleka
  • so i biber
  • nekoliko listića žalfije
  • prstohvat ruzmarina
  • 6oo gr. maslaca
Priprema:
Šunku zalijte vinom i marinirajte 2 dana na hladnom. Osušite je pa je propržite na maslacu da sa svih strana dobije boju. Posolite i zabiberite, pospite listićima ruzmarina i žalfije i prelijte mlekom. Pecite u pećnici na laganoj vatri oko jedan sat za svaki kilogram mesa. Pečeno izvadite iz pećnice, umak od pečenja kuvajte još desetak minuta, procedite i prelijte preko narezanog mesa.

Kompletna lista recepata u našoj bazi


Specijalna ponuda

    Poručite u našim radnjama:
  • rolovanu svinjsku plećku
  • rolovan svinjski vrat
  • rolovano ćureće belo meso
ili nešto drugo po Vašoj želji, po povoljnoj ceni.
 


BIOMES
Preduzeće za proizvodnju i promet mesa i prerađevina d.o.o
BEOGRAD
Bulevar Kralja Aleksandra 507a
PIB 100382644
mat.broj 17059262
t.r. 190-1610-7

Garancija kvaliteta

Garancija ispravnosti hrane