Bulevar Kralja Aleksandra 507/a
11000 Beograd
+381 11 4899 080

Svinjski biber

Sastojci:
  • 750 gr svinjetine
  • 60 gr slanine
  • 250 gr crnog luka
  • lovorov list
  • 25 gr brašna
  • nekoliko zrna bibera
  • malo bosiljka
  • so
Priprema:
Meso, slanina i crni luk se iseku na kocke. Prvo se proprži samo slanina, a zatim se na masti koju je slanina otpustila, proprži uz mešanje i meso.
Doda se crni luk i sve zajedno prži dok luk ne porumeni. Sve se pospe brašom, promeša, dodaju se začini i nalije sa malo tople vode.
Sipa se u vatrostalnu posudu i stavi u rernu da se peče oko sat i po.
Kao prilog najbolje se slažu knedle od krompira, bareni krompir ili neko testo. Salata je obavezna.

Recepti - probajte neke od specijaliteta koje vam preporučujemo

Pečena šunka

Sastojci:
  • manja sveža šunka, do 2 kg ili komad šunke
  • 1 l belog vina
  • 2.5 dl mleka
  • so i biber
  • nekoliko listića žalfije
  • prstohvat ruzmarina
  • 6oo gr. maslaca
Priprema:
Šunku zalijte vinom i marinirajte 2 dana na hladnom. Osušite je pa je propržite na maslacu da sa svih strana dobije boju. Posolite i zabiberite, pospite listićima ruzmarina i žalfije i prelijte mlekom. Pecite u pećnici na laganoj vatri oko jedan sat za svaki kilogram mesa. Pečeno izvadite iz pećnice, umak od pečenja kuvajte još desetak minuta, procedite i prelijte preko narezanog mesa.

Kompletna lista recepata u našoj bazi


Specijalna ponuda

    Poručite u našim radnjama:
  • rolovanu svinjsku plećku
  • rolovan svinjski vrat
  • rolovano ćureće belo meso
ili nešto drugo po Vašoj želji, po povoljnoj ceni.
 


BIOMES
Preduzeće za proizvodnju i promet mesa i prerađevina d.o.o
BEOGRAD
Bulevar Kralja Aleksandra 507a
PIB 100382644
mat.broj 17059262
t.r. 190-1610-7

Garancija kvaliteta

Garancija ispravnosti hrane