Bulevar Kralja Aleksandra 507/a
11000 Beograd
+381 11 4899 080

Teletina sa zelenim maslinkama

Sastojci:
  • maslinovo ulje
  • 1,5 kg kvalitetne teletine, isečene na komade veličine kutije šibica
  • 1 kg paradajza
  • 2 veće glavice crnog luka, iseckane
  • 1/2 flaše crnog vina
  • 500g zelenih maslinki (nikako iz konzerve)
  • so i biber
Priprema:
Oljuštite paradajz, odstranite semenke i isecite ga na veće komade (ostaće vam oko 1/2 kg).
Zagrejte puno maslinovog ulja u većoj posudi. Poređajte meso po dnu u jednom sloju i pržite ga dok ne dobije lepu braon boju. Dodajte luk i propržite i njega. Začinite solju i biberom.
Sada dodajte paradajz. Vodite računa da sve bude prekriveno uljem. Lonac bi trebalo da malo cvrči, ali ne i da isparava. Sada dodajte vino, zagrejte do ključanja i kuvajte oko 10 minuta.
Umešajte maslinke, lepo promešajte i poklopite. Kuvajte na tiho dok meso ne omekša, a paradajz se ne pretvori u gusti sos.
S vremena na vreme proverite da li je meso suvo, ako jeste, dodajte još malo vina.

Kontakt

Pošaljite nam svoje pitanje ili predloge. Naši službenici će Vam u najkraćem roku odgovoriti.




Ime i prezime
E-mail adresa
Telefon
Vaše pitanje
 




ili nam se obratite na:

Biomes
Bulevar Kralja Aleksandra 507a
11000 Beograd
Srbija
tel: +381 11 2893-063
  +381 11 4899-080
  +381 11 3046-543
   

Specijalna ponuda

    Poručite u našim radnjama:
  • rolovanu svinjsku plećku
  • rolovan svinjski vrat
  • rolovano ćureće belo meso
ili nešto drugo po Vašoj želji, po povoljnoj ceni.
 


BIOMES
Preduzeće za proizvodnju i promet mesa i prerađevina d.o.o
BEOGRAD
Bulevar Kralja Aleksandra 507a
PIB 100382644
mat.broj 17059262
t.r. 190-1610-7

Garancija kvaliteta

Garancija ispravnosti hrane